Vooruitblik 9 september

Ondanks de leerperikelen met de introductie van Sportlink draait het allemaal om het spelen van het spelletje. Laten we ons daarom maar concentreren op de wedstrijden en hoe de teams ervoor staan.

Jongens U18 gaan op bezoek bij JRC. De spelers komen allemaal over vanuit U16, maar ondanks het feit dat men daar kampioen werd zal de overgang groot zijn. We hebben ervoor gekozen 1e klas te spelen en dit betekent dat we tegenstanders treffen die ook barsten van zelfvertrouwen dat men deze klasse aan kan. Wat kunnen we verwachten? In elk geval fysiek spel waar Bumpers aan zal moeten wennen, een hogere intensiteit qua verdediging en als klap op de vuurpijl een veel hoger tempo. Op alle aspecten wordt geoefend echter we mogen geen wonderen verwachten van onze spelers in het begin. Aangezien we de tegenstander niet kennen is een voorspelling moeilijk te geven. We houden het erop dat we het heel moeilijk gaan krijgen.

 

Bumpers U22-1 is een team wat vorig jaar ook al actief was op dit niveau. Ondanks dat er enkele spelers zijn afgehaakt is er met de terugkeer van Manolis een echte pointguard bijgekomen. De 1 tm 3 positie zijn daarmee ons inziens goed tot zeer goed bezet. De achilleshiel ligt bij de centers. Ze werken hard maar de vraag is of ze ook kunnen domineren en echt kunnen bijdragen bij de scores. De tegenstander oogt nieuw in deze klasse. Er wordt momenteel goed en fanatiek getraind, we verwachten daarom dat er zeker winstkansen zijn in de wedstrijd.