Wedstrijd verslagen weekend 3-4 februari

Dit weekend geen druk programma, zeker niet thuis, hieronder een paar korte impressies:

Heren in slotfase onderuit tegen koploper Jumping Giants: 53-59

Voor de zoveelste keer dit seizoen was de start wederom ‘not great’. Vorige week tegen Tantalus was het 2-20, nu werd het 4-14 om de wedstrijd te starten en voor de zoveelste keer moest men in de achtervolging. Toch slaagde Bumpers erin het gat te dichten en met name de slotfase van het 2e kwart was goed. De voorsprong bij rust bedroeg 5 punten en niets leek er aan de hand. In het 2e bedrijf van het 3e kwart ging het wederom mis, Bumpers kwam niet aan scoren toe (ondanks legio kansen), de gasten profiteerden en sloegen een 10 puntengat. Tot de 6e mnuut van het 4e kwart bleef het gat tussen de 10-13 punten schommelen. De gasten maakten echter de fout in de aanval de klok naar beneden te willen spelen en zo verdween hun wil om te scoren. Bij Bumpers was er wederom sprake van een slotoffensief. Binnen no time werd het 50-53 met nog 20 seconden te spelen. Bumpers maakte een fout met 10 seconden op de shotklok voor de gasten. De beoordeling van de scheidsrechters was dat dit een opzettelijke fout betrof, iets waar niet iedereen het mee eens was. Resultaat was dat via de score vanaf de vrijeworplijn en het balbezit de wedstrijd op slot kwam te zitten voor Bumpers en alweer een goede kans op winst verdampte.

Prima spel U20 tegen Octopus: 82-43 winst

Met wat inleen van spelers van andere teams (incl coaching) nam men het op tegen Octopus. Het 1e kwart was niet geweldig qua scores (10-4), men verviel in de oude fout om veel te schieten maar ook veel te missen. Na wat gerichte aanwijzigingen begon het beter te lopen. Bumpers kon veelal vanuit de sterke eigen rebound de break zoeken. Bij rust was de kloof al 18 punten. In de rust werd aangedrongen op de ‘extra pas’ die medespelers echt vrij zet. Deze aanwijziging werd heel goed opgevolgd en het resultaat was ernaar. Eerst moest er echter afgerekend worden met een fanatieker Octopus wat vooral onder de borden makkelijk de vrije man vond. Nadat dit ‘lek’ gedicht was liep Bumpers uit naar een ruime overwinning.

Jongens U18 naar 1e winst uit bij Valkenswaard: 58-67

Met slechts 5 eigen spelers en 4 inleenkrachten van U16 werd relatief eenvoudig gewonnen van Valkenswaard. Bumpers heeft veel last van langdurige blessures, hopelijk zijn de U16 spelers gemotiveerd genoeg om regelmatig uit te helpen. Gisterenavond hielp het in ieder geval.