Wedstrijdverslagen weekend 13-14 januari

Het eerste speelweekend zit er weer op en iedere ploeg is in actie gekomen met wisselend resulaat. Hieronder de uitslagen en waar mogelijk korte verslagen:

Dames degelijk naar winst tegen Yellow Sox: 67-49

Bumpers hoefde niet tot het uiterste te gaan om de winst binnen te slepen. Na de kerst was het afwachten of de roest van de kerstdagen eraf was gespoeld in de trainingen. De eerste helft verliep gelijkopgaand met een kleine voorsprong voor Bumpers. Na rust drukte Bumpers door en boekten een degelijke overwinning. Ze blijven hiermee in het spoor van de twee koplopers. Komende week wacht Barons, ook hier mogen we van winst uitgaan.

Heren boeken eerste uitoverwinning van het seizoen: 71-94

Bumpers had dit seizoen ‘uit’ nog niet gewonnen maar gisteren was het dan uiteindelijk zover. Tegen een gehavende thuisploeg, zonder hun center spelend, had Bumpers de controle onder de borden en zette het lengtevoordeel dan ook om in hun voordeel. Komende week wacht koploper Achilles, met een overwinning zouden de heren zeer goede zaken doen en sluipen naar de top vier. Thuis is immers alles mogelijk!

Jongens U22 in felle wedstrijd langs Jumping Giants: 80-65

De winst kwam zaterdag niet gratis. Vooral in de eerste helft was de strijd af en toe bikkelhard, af en toe zelfs over de scheef aan beide kanten. Bumpers bleek uiteindelijk vooral de completere en snellere ploeg maar ondervond vooral onder de borden een gelijkwaardige tegenstander. ‘Uit’ wordt nog een pittige uitdaging.

Jongens U20 met flink verschil onderuit in Valkenswaard: 92-38 verlies

Onze spelers konden niet wennen aan het zeer kleine veld in Valkenswaard. De schoten misten de juiste lengte en de thuisploeg was hier zichtbaar beter op ingespeeld. Het kleine veld zorgde ook voor weinig ruimte on de basket wat de te statische aanvallen geen goed deed. Kortom een wedstrijd om snel te vergeten, thuis moet en kan het beter.

Jongens U18 starten onverwacht naar nederlaag uit in Nederweert: 86-56

U16 nemen eerste horde in Heeze: 42-55

door J. Siebrands:

Een sterk begin van ons, vooral in de defense zorgde ervoor dat wij als snel voorstonden. Door onze matchup-zone pakten wij veel steals en konden veel fast breaks lopen, jammer genoeg werden deze niet allemaal omgezet in scores. De tegenstanders kwam moeilijk door onze defense heen en zo hielden wij ze in de eerste helft onder de 15 punten en konden wij een voorsprong opbouwen tot meer dan 25 punten in de eerste helft. Na de eerste helft zakten wij een beetje in en waren we niet zo snel en allert als in de vorige helft. Hier makten de tegenstanders goed gebruik van en kwamen langzaam terug door met fast breaks door onze defense heen te komen voordat wij klaarstonden. Toen zijn wij kort overgegaan op man to man maar dit bleek het ook niet op te lossen. Door op het einde te proberen de aanvallen zo lang mogelijk te laten duren is het gelukt om nog weinig tegen aanvallen te krijgen. Zo lukte het om met een overwinning van het veld af te gaan met een eindstand van 42-55.

Gemengd U14 tenonder in Weert: 33-88

Gemengd U12 schiet uit de startblokken tegen Jumping Giants: 113-28

De spelers laten zien veel progressie te hebben geboekt in de afgelopen periode. Vooral de deelname aan de BAL kerst-kamp is zichtbaar. Tegenstander Jumping Giants was fysiek niet minder echter had het verdedigend niet op orde. Bumpers liet meerdere malen zien aanvallen goed te kunnen uitspelen.

Lekkere start gemengd U10 in Weert: 54-31 winst

Bumpers speelde vandaag met twee nieuwe spelers. Ze kwamen meteen op voorsprong en hebben deze niet meer afgegeven. Halverwege stond het 16-26 en na rust is dit uitgebouwd tot 31-54. Een mooie start van deze competie.