Wedstrijdverslagen weekend 16/17 september

Valse start heren 1 thuis tegen Jumpers: 63-67 verlies

Na de goede generale uit in Maasmechelen waren de verwachtingen hoog in de aanloop naar de wedstrijd. Bumpers startte echter dramatisch, kwam zeer slecht uit de startblokken (2-10) en liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. Bij rust was de achterstand 8 punten en was er hoop op beter, na het 3e kwart was de achterstand opgelopen tot 16 punten en leek alles verloren. In het 4e kwart werd men wakker, gooide men alle schroom van zich af en kon bij 4:07 van het einde bij 51-63 kreeg men de kans via twee vrije worpen om op 2 punten te komen. Ze warden echter gemist en wat volgde waren vier minuten met krampachtig basketball van beide ploegen. Spannend was het wel echter het mocht uiteindelijk niet baten. Na afloop was het stil in de kleedkamer en moet men zich vasthouden aan het spel in het vierde kwart.

Jongens U22 pakken 2e winst uit tegen OBC: 50-51

Met slechts 6 spelers werd de uitwedstrijd tegen OBC aangevlogen. Met verstandig spel werd een nipte edoch verdiende overwinning geboekt. Met twee op twee doet men goed mee in de kop van de ranglijst.

Jongens U18 net niet tegen High Five: 59-66

Bumpers kreeg vandaag een geode tegenstander voorgeschoteld. In het tweede bedrijf ging het vaak even te snel vor onze mannen en leek een ruime nederlaag eraan te komen (22-36). Na rust herpakten de mannen zich en kroop men puntje voor puntje dichterbij. Het was vnl de felle verdediging die zijn werk deed. Bumpers kwam nog op 2 punten 1,5 minuut voor tijd echter kon niet langszij komen. Het is wel duidelijk dat het een spannende competitie gaat worden waar de ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Easy winst U14 tegen Kimbria: 66-37

Bumpers was vandaag duidelijk de meerdere van Kimbria. De ploeg heeft duidelijk voordeel van de lengte waarover men kan beschikken, Daarnaast begint men al aardig te spelen. We zijn benieuwd naar het vervolg.

Mooie overwinning U12 tegen Kimbria 2: 38-27

Bumpers was vooraf onzeker, met slechts 2 spelers die over zijn van vorig jaar was the moeilijk inschatten waar men stond. Na een gelijkopgaande start slaagde Bumpers in het 3e deel een 9 punten gat te slaan. Deze voorsprong gaf men niet meer uit handen. Veel spelers hebben weer veel geleerd en het kan alleen maar beter worden.