Wedstrijdverslagen weekend 18 november

Vandaag een heuglijke dag daar Bumpers samen met Sittardia en OCI Lions de kantine zelf mag gaan bedrijven. De primeur was voor Bumpers met het thuisprogramma van vandaag. De wedstrijdresultaten waren helaas vandaag niet in het voordeel van Bumpers.

Dames verliezen derby tegen Kimbria: 53-58

Beide teams kwamen de afgelopen twee weken niet in actie en dus was het vandaag kijken wie het beste de vorm had vastgehouden. Zoals altijd in deze derby was het devies ‘wij verliezen niet van hen’. Het spel was niet mooi maar het werd wel een heel spannende wedstrijd. Kimbria had de beste start en kwam snel 4-12 voor. Bumpers knokte zich echter weer terug en alles ging met minimaal verschil naar de rust, 32-36. Na rust wederom de betere start voor Kimbria en pas bij 47-45 kwam Bumpers even aan de leiding. Bumpers speelde echter te snel (onrustig) in hun drang om het tempo hoog te houden. Teveel aanvallen eindigden in kostbaar balverlies vlak onder de basket, de gasten hielden echter het hoofd wat cooler en het shot liep bij hen vandaag beter. Bij 51-53 was het alles of niets  en dus uiteindelijk niets voor Bumpers, die zo tegen hun eerste nederlaag opliepen.

Jongens U22-1 onderuit bij angstgegner Attacus: 86-67

Jongens U18 in thriller langs Blauw Wit: 67-65

Bumpers had de hulp van de twee inleenkrachten David en Jibbe nodig om aan zeven spelers te komen. De strijd tegen Blauw Wit werd een echte thriller met veel wisselingen in de leiding. Pas in het 4e kwart leek Bumpers een definitieve kloof te hebben geslagen 61-52 maar een paar minute later was het alweer 62-64…kortom grijze haren voor de coaches! In een nagelbijter essliste Bumpers de wedstrijd in haar voordeel een paar seconden voor tijd. Met 5 overwinningen doet men aardig mee in deze poule.

Jongens U14 tenonder in topper tegen Tracks: 53-61

Bij rust was het 31-33 en leek een spannende 2e helft in het verschiet te liggen . De blessure van Lewis brak Bumpers echter op, zonder hun aanvoerder werd het lastiger en Tracks kon wegsluipen naar een gat van 20 punten. In de alles of niets laatste periode liet Bumpers zich echter van hun geode zijde zien en werd het verschil teruggebracht tot 8.

Gemengd U12 niet opgewassen tegen koploper Tracks: 24-73

Koploper Tracks had zich de start van de wedstrijd anders voorgesteld. Bumpers nam brutaal de leiding na het 1e deel (5-4). Daarna zette tracks echter aan en liep het verschil snel op. Toch waren de complimenten van de tegenstander na afloop ook voor Bumpers wat liet zien wekelijks progressie te maken.