Wedstrijdverslagen weekend 2 december

Het weekend startte vrijdag avond al met een uitwedstrijd voor U14 bij Dunatos. Op zaterdag werden de meeste wedstrijden afgewikkeld waarvan hier onder een kort verslag. Als uitsmijter mocht een combi van U10 en U12 meelopen bij de eredivisiewedstrijd BAL tegen Landstede in de avonduren in Weert. Hiervan zullen naar verwachting nog wel foto’s geplaatst worden op Facebook.

Dames 1 verliezen in spannende wedstrijd nipt van koploper Almonte: 73-69

Naar deze wedstrijd werd door meerdere partijen uitgekeken. Hoe zou de krachtverhouding zijn tussen koploper Almonte en de koploper van de rest? Almonte won tot dusver redelijk eenvoudig haar wedstrijden en ook onze dames hadden daarom niet al te veel verwachtingen vooraf. Daarnaast is spelen tegen Almonte altijd leuk daar het een wederzien is tussen spelers die vele jaren in jeugdselecties elkaar zijn tegengekomen.

De wedstrijd bood wat men vooraf hoopte nl een spannende wedstrijd waar beide ploegen niet voor elkaar onderdeden. Almonte liep in het tweede kwart uit tot een voorsprong van 19-9, daarna nam Bumpers het heft in handen en kwam terug (28-26) waarna Almonte wederom doordrukte tot een 39-27 ruststand. Bumpers speelde echter goed en kwam in het 3e kwart terug tot 51-50. In het laatste bedrijf ging het gelijk op. Almonte liep naar het einde toe verschillende keren tot 6 punten weg maar Bumpers counterde telkenmale. Pas 1,5 minuten voor tijd was de koek op en verloren onze dames met 4 punten. Ondanks het verlies was men heel tevreden over het vertoonde spel.

Heren 1 doet goede zaken tegen concurent Lieshout: 59-48

Een wedstrijd die wederom gewonnen moest worden. Door winst kon men op 8 winstpunten komen waarmee de aansluiting in de middenmoot behouden bleef. Bumpers kon vrij snel een 10 punten voorsprong nemen die eigenlijk de hele wedstrijd meegenomen kon worden. Lieshout speelt de aanvallen verzorgd uit maar schoot tekort in de afwerking via het shot. Die missers brak de ploeg op in bijna de gehele wedstrijd. Bumpers speelt daarentegen wisselend, is sterk onder het bord maar bleek kwetsbaar als er snel gespeeld wordt, teveel ballen werden weggegeven aan de tegenstander in de haast van acties. VIa deze winst blijven de heren goed meedoen in deze klasse.

Jongens U22-1 neemt lastige horde in Den Bosch: 47-63

Een mooie overwinning tegen de nummer 3, verslag volgt

U18 verliest van Attacus: 42-74

Attacus staat niet voor niets 2e op de ranglijst. ZIj hebben de beschikking over enkele zeer goede schutters en lieten dit vandaag ook zien. De zone verdediging van Bumpers werd vaak uitgespeeld en de vrijgespeelde schutter faalde bijna nooit. Zo liep Attacus weg naar een 20-43 voorsprong bij rust. Bumpers speelt aardig tot de laatste actie voor afronding, hier wordt veelal te gehaast de laatse pass gezocht die daardoor vaak niet aankomt. Dit verklaard eigenlijk de lage score bij rust. Na de pause schakelde Bumpers om naar een press, iets waar de gasten veel moeite mee hadden. Bumpers kon hierdoor langer in het spoor blijven van de gasten. De eindstand van 42-74 is duidelijk maar niet verkeerd, men heft zich goed geweerd.

U16 nipt tenonder in topper tegen Tracks: 52-59

Na uit dik te hebben verloren stonden beide ploegen dit maal wel complete aan de start en werd reikhalsend uitgekeken naar het treffen door de vele toeschouwers. Beide ploegen speelden niet goed echter spannend was het wel tot het bittere einde. Met veel overgave van beide kanten werd de wedstrijd gespeeld. Bumpers wat beter in de individuele acties, Tracks beter als ploeg . Bij rust was het 24-23, en we gaan het laastste kwart in met een 40-47 voorsprong voor Tracks. Beide ploegen geven elkaar niets toe, Bumpers sluipt heel langzaam dichterbij tot 49-53 met nog 2.28 op de klok. Diverse ‘gouden’ kansen worden niet benut en Tracks rond aan de andere kant wel koelbloedig af en wint daarmee verdient met 52-59. Een leuke wedstrijd voor spelers en publiek!

U14 heeft geen kind aan Dunatos: 24-94