Wedstrijdverslagen weekend 20-21 januari

Hieronder de korte sfeerimpressies van de gisteren gespeelde wedstrijden. Wederom een succcesvol weekend waarbij vaak de punten in Bumpers handen bleven. De thuiswedstrijd van U20 tegen Heeze werd last minute uitgesteld naar volgende week. De uitwedstrijd van U14 bij Aeternitas werd niet gespeeld vanwege een lekkage boven het speelveld in de hal.

Dames maar moeizaam naar winst tegen hekkesluiter Barons: 53-47

De dames waren niet scherp vandaag en lieten Barons telekns maar weer terug komen in de wedstrijd. Wij denken dat het gemakzucht was wat leidde tot vele ‘net niet’ ballen in de aanval. Een mooi voorbeeld waren de 1e 4 minute waar het kruit droog bleef. Desondanks kon men met een 26-15 voorsprong de rust in en leek er geen vuiltje aan de lucht. In het tweede bedrijf werd het niet veel beter, aanvallend een hoop genknoei en Barons wat plotseling beter begon te schieten. Puntje voor puntje liep de voorsprong terug en het werd zelfs 47-47 kort voor het einde. In de slotfase werd de foutenlast de halssteen voor de gasten, via de vrije worplijn secureerde Bumpers de winst. Gauw vergeten en door!

Heren komen net tekort tegen koploper Achilles: 60-63

De aangewezen scheidsrechters waren weer eens niet aanwezig en beide partijen warden het eens dat iemand van de thuisploeg de leiding op zich nam. Uit werd er tegen Achilles zeer ruim verloren en men weet dit aan de leiding die niet ingreep. Met slechts 1 scheidsrechter leek dit een perfect scenario voor een herhaling. De leidsman hield het echter strak en zodoende ontspon zich een mooi gelijkopgaand gevecht in de 1e helft. De gasten speelden het verzorgdere aanvalspel terwijl Bumpers inside voordelen had. Na rust werd Bumpers slordig in de opbouw, wat resulteerde in vlotte breaks van de tegenstander die langzaam wegliepen. Via +4 werd het +8 en einde 3e kwart werd het zelf +12. Het gat leek beslissend en ook het eerste deel van het 4e kwart bleef het +10 voor de gasten. De vijde fout voor beide centers ergens halverwege leidde echter de ommekeer in. Bumpers besloot tot een alles of niets offensief met sterke pressing, de gasten werden nerveus en leden enkele malen balverlies. Ook vielen er plotsklaps schoten die er eerst niet in gingen, kortom Bumpers had de wind mee en Achilles moest alle zeilen bijzetten om niet te verdrinken. Het werd kort voor tijd 60-60 en een verlenging leek eraan te komen. De rebound tank was echter op bij Bumpers, de gasten kregen twee keer de bal in handen en konden vanaf de vrije worp lijn zich in veilige haven schieten. Jammer van het verlies, de aansluiting naar de kop lijkt weg maar in deze klasse is alles mogelijk.

Mooie winst Jongens U22 in uitwedstrijd tegen EBBC: 42-50

De winst kwam zaterdag niet gratis. Vooral in de eerste helft was de strijd af en toe bikkelhard, af en toe zelfs over de scheef aan beide kanten. Bumpers bleek uiteindelijk vooral de completere en snellere ploeg maar ondervond vooral onder de borden een gelijkwaardige tegenstander. ‘Uit’ wordt nog een pittige uitdaging.

Jongens U16 in flitsende 2e helft ruim langs Valkenswaard: 82-31

Bij rust was het verschil slechts 15 punten, in de 2e helft ging het echter hard. Bumpers speelde bij vlagen heel goed en had vooral een rebound overwicht. Na twee wedstrijden mogen we tot dusver concluderen dat het verlies van Rick (door naar U18) goed wordt opgevangen met de nieuwe U14 spelers Ruben en Timo.

Jongens U14 vergeefse aanreis naar Stramproy; lekkage in de sporthal

Ze waren slechts met 6 spelers aangereisd maar ter plekke volgde de grootste domper, het dak van de hal bleek lek. De wedstrijd wordt tzt ingehaald.

Gemengd U12 pakt 2e winst op rij, 51-26 winst tegen BAL

Vorige week maakten we al geag van de progressive van dit team. Welnu in de 1e periode was het samenspel ‘geweldig’ en lieten de spelers zien hoe ze ontdekt hebben hoe vlot samenspel een tegenstander verslaat. Ook verdedigend boekt men vooruitgang, ze geven geen gratis scores meer weg. Dit samen zorgt ervoor dat in deze klasse vlot meekomen en voor iedereen een geduchte tegenstander zijn. Vandaag was BAL ‘de klos’…men was niet onder de indruk van de sterke centers van de gasten en aanvallend werd er met tempo gespeeld. HEt resultaat een mooie 51-26 overwinning. Op naar wedstrijd 3.

Onverwachte nederlaag Gemengd U10 bij Kimbria: 26-23

Verslag volgt