Wedstrijdverslagen weekend 23-24 september

Heren 1 zwaar onderuit bij Achilles: 123-53

Zonder de echte details voorhanden te hebben was er sprake van ‘rugby basketball’ bij de thuisploeg. Daar de leiding hier te weinig oog voor had en Bumpers zich hier zwaar aan stoorde vergat men waar men voor gekomen was nl competitief spelen.

Dames winnen 1e wedstrijd bij Barons in Breda: 43-60

Eindelijk mochten we aan de competitie beginnen! En wel gelijk uit tegen het sterk geachte Barons uit Breda. Vorig jaar een lastige tegenstander en de dames waren voorbereid op een stevige pot. Als we als team zouden opereren en als 1 blok op het veld zouden staan, maken we miss een kans.

Dat bleek dan ook al vanaf de eerste minuut. Een voorsprong die nooit meer verdween. Barons kon alleen maar scoren uit wat vrije worpen en zo was het na het 1e kwart 7-20….Constant druk met de bal door de transitie snel te houden, was het nodige om rustig uit te lopen cq verschil vast te houden. We konden lekker door wisselen en zo iedereen ons snelle spel te laten proeven. We hebben geen oefenwedstrijden gespeeld en dat maakte het dan wel zo prettig dat iedereen kon spelen. Al met al: Barons geen slechte tegenstander, wij heerlijk op tempo gespeeld, einduitslag 43-60, een echte teamprestatie!! Nu gaan we ons voorbereiden op Achilles aankomende zaterdag.

Onder twaalf niet opgewassen tegen Springfield: 63-17

Bumpers kwam op alle fronten te kort tegen de snelle en lange spelers. Twee periodes kon men bijblijven daarna liep de thuisploeg gestaag weg.

Jongens U18 pakken tweede overwinning bij Blauw Wit: 42-79

Jongens U22-2 onderuit tegen Jumping Giants: 112-44

Na 1 kwart was de stand 20-17 en liken beide ploegn in evenwicht. Een zware elleboogovertreding van de thuisploeg werd ‘niet’ gezien door de scheidsen wat de coach bij Bumpers op 2 T-fouten en dus uitsluiting van de wedstrijd tot gevolg had. De concentratie bij de Bumpers spelers verslapte hierdoor wat leidde tot een uiteindelijk te groot verschil.

Jongens U22-1 miraculeus naar overwinning: 58-53 tegen Attacus

Na twee overwinningen waren de verwachtingen hoog gespannen voor de thuiswedstrijd tegen Attacus. In het begin was het een wedstrijdje driepunt knallen en hielden beide ploegen elkaar in evenwicht (10-12). De laatste minuten van het 1e kwart luiden echter een zwakker periode tot de rust in voor de thuisploeg. Bumpers bleef in the shot hangen echter er ging niets meer in. Daar onze mannen de afvallende ballen ook niet pakten konden de gasten veel scoren uit breaks. Bij rust was het verschil 20-37 en leek een dikke nederlaag zich aan te kondigen. In de rust werd gemaand tot een rustigere shotselectie en dat bleek te werken. Inside kreeg men ook scores en puntje voor puntje kroop men dichterbij. Drie minuten voor tijd werd het 53-53 en warden de laatste minuten heel spannend. Bumpers scoorde als eerste 56-53 en dit leverde de broodnodige rust om de wedstrijd te kunnen uitspelen. De coaches en toeschouwers waren alweer een paar ouders geworden maar we hebben wel een derde winstpartij.

Jongens U16 walst over Dunatos: 120-33

Bumpers was in alle aspecten beter dan de tegenstander, de uitslag zegt alles.

Gemengd U10 zonder kans tegen Tracks: 15-57

Onze ploeg kon vandaag niet op tegen een beter Tracks. Je eigen scores herinneren maar de uitslag snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd.

Note:

De uitslagen zijn in Sportlink niet zichtbaar daar bij het opladen de score 0-0 te voorschijn kwam.