Wedstrijdverslagen weekend 30 sept.- 1 okt

Gisteren en vanmiddag zijn de eerste wedstrijden gespeeld,, hieronder de quotes.

Dames pakken 2e winst tegen Achilles: 45-36

Bumpers startte met een hoog tempo en wist de gasten snel op een 10 punten voorsprong te zetten, ruststand was echter maar een magere 23-16. Teveel persoonlijke fouten waren onderin nodig om de centers van Achilles weg te houden wat inhield dat de Bumpers speelsters onnodig vroeg al moesten wisselen. Deze werden aan de andere kant wederom node gemist in de aanval. Daarnaast miste Bumpers teveel open kansen uit tempo lay ups. Achilles aan de andere kant liet echter ook geen groot basketball zien en zo bleef het verschil schommelen rond de 10 punten. De tweede helft was grotendeels van povere kwaliteit, enkele high lights daargelaten. Bumpers won, was (veel) beter en had vandaag (veel) ruimer moeten winnen.

Heren pakken eerste winst tegen Tantalus: 69-58

De gasten waren slechts met 6 spelers aanwezig maar boden goed weerstand. Vooral onderin hadden de gasten vaak voordeel. Bumpers speelde heel wisselend; goede en flitsende acties werden afgewisseld met soms zeer matig teamspel. Dit was het devies vanmiddag. Bumpers pakte snel een kleine marge van 6 punten en wist deze eigenlijk slechts magertjes uit te bouwen. Constantheid inbouwen is wat nodig is om ook tegen sterkere tegenstanders de winstkansen in eigen hand te houden. Hier wordt achter de schermen hard aan gewerkt, dus we hebben vertrouwen in de komende wedstrijden.

Slordig puntverlies U22-1: 59-54 verlies

Verdedigens klopte het wel echter men verloor de wedstrijd in de aanval. Teveel viel het tempo stil waardoor de thuisploeg zich goed rondom de ring kon organiseren. Met een te laag baltempo bleek het heel moeilijk om de scores op het bord te krijgen. Jammer, een onnodige verliespartij.

Jongens U18 krijgen basketball les van BAL: 121-31

De uitslag zegt genoeg, de wedstrijd van vanaf het begin geen evenwichtige partij. Weert liep snel weg en Bumpers had het nakijken. Snel vergeten en uitkijken naar de volgende tegenstander

Jongens U16 veel te sterk voor Springfield: 109-24

Bumpers blijkt in deze poule het sterkste team. De mix van laatste en eerste jaars fungeert zeer goed alsmede de aanwezigheid van dominante centers. We gaan uitkijken naar de eerste serieuse tegenstander.

Jongens U14 winnen ruim bij Titans: 42-72

Jongens U12 knokt maar komt tekort in Kerkrade: 53-22

Twee periodes kon Bumpers Titans bijhouden (12-11) maar daarna drukte Titans op het gaspedaal. Bumpers had moeite met het tempo en liet ook in de verdediging menig steekje vallen.

Gemengd U10 zwaar onderuit tegen Yellow Sox: 2-65

Waar een gelijkopgaande wedstrijd werd verwacht ging Bumpers door het stof. De afwezigheid van Ethan hielp niet om met veel vertrouwen te gaan spelen. Wedstrijd snel vergeten en uitkijken naar de volgende wedstrijd.