Wedstrijdverslagen weekend 21-22 oktober

Dames winnen derby met minimal verschil van Kimbria: 61-59

Met het vooruitzicht om zonder aanvalsleider Megan de wedstrijd te moeten spelen was er een gezonde wedstrijdspanning bij de diverse dames. Immers Kimbria was vorig seizoen een moeilijke tegenstander. De angst bleek echter ongegrond, Bumpers startte sterker en sloeg meteen een klein gaatje van 5-6 punten waar men de gasten goed mee onder druk zette. Zo werd het 39-33 bij de thee. Tot halverwege het 4e kwart bleef het gat 6 punten. Bumpers ging de laatste minuten echter over tot slordig spel, te opportunistisch werd er geschoten en eveneens ging men slordig met het kostbare balbezit om. Kimbria kwam terug tot 61-59 met nog 30 seconden op de klok. Beide teams maakten nog kans op een score maar uiteindelijk werd het toch de winst voor Bumpers. Met deze zege gaat men samen met Almonte aan kop in deze klasse. Het is een 100% verschil met vorig seizoen waar de rollen omgedraaid waren. Kimbria heeft het momenteel ;astig met het 4e verlies op rij.

Heren pakken 2e winst tegen Yellow Sox: 80-73

Bumpers had met één winstpartij uit vier wedstrijden geen goede basis. Vooral uit is het spel en zelfvertrouwen ver beneden de maat, zodanig dat de theorie is dat het dit seizoenvan de thuiswedstrijden moet komen. De wedstrijd was het aankijken beslist waard. Beide teams lieten heel volwassen basketball zien. Bumpers startte zeer goed en kwam snel met 21-9 voor. De gasten haakten echter aan en waren vooral in de break razendsnel. Bij rust wat het gelijk en moest tot 5 minuten voor tijd gewacht worden alvorens Bumpers een kloof kon slaan. In de aanval werd vooral onderin menigmaal de baseline benut en ook het 3-puntshot begon te lopen in deze beslissende fase. Het snel geslagen gat van 10 punten werd goed geconsolideerd tot het einde. Met deze zege bezorgd Bumpers zichzelf een mooie buffer met de onderste ploegen en heeft men weer aansluiting met de middenmoot.

Jongens U22-1 onderuit bij Virtus: 86-61

De thuisploeg had de zege grotendeels te danken aan het uitstekend 3-puntshot. De frustratie was echter groot tav de arbitrage. De evaluatie nadat iedereen er 5 wedstrijden op heeft zitten is dat de thuisploegen bijna alles winnen en dat de kwaliteit van de thuis arbitrage vaak ver benedenmaats is. Men lijkt het niveau in deze klasse zwaar te onderschatten, wordt vervolgd!

Geflatteerde nederlaag Jongens U22-2 tegen koploper Jump. Giants: 46-85

Bij rust was het verschil een paar punten. Bumpers kon vandaag echter slechts vijf spelers op de been brengen en moest na de vijfde fout van Chris een hele periode met 4 spelers verder. Hier liep het verschil snel op.

Futloos Jongens U18 zwaar onderuit tegen Titans: 27-96

Dit was alweer de 4e nederlaag en er moet snel wat gebeuren om de hoofdjes omhoog te houden. Het hielp niet dat Colin vandaag niet mee kon doen. Het is wachten op de wat zwakkere ploegen.

Bumpers U14 boeken 5e winstpartij tegen Fanatics: 52-26

Met de komst van Timo Zeelen beschikt Bumpers over een lengtevoordeel tov alle andere ploegen. Hij heeft veel geleerd in Weert en laat de gehele ploeg beter functioneren. Dat was vandaag wederom te zien. Met 5-5 gaat men fier aan kop.

Gemengd U12 niet opgewassen tegen Springfield: 24-43

Bumpers had vandaag maar heeft eigenlijk alle wedstrijden moeite met de felheid van de tegenstanders. Hier moest in de rust nadrukkelijk op gewezen worden. Na rust was de inzet beter en bleef het verschil beperkt.